Microsoft biedt excuses aan Xbox LIVE-gebruiker uit Fort Gay

Het zal je maar gebeuren. Je woont in het plaatsje Fort Gay en dan wordt zomaar je Xbox LIVE-account geband. Dat overkwam de 26-jarige jonge genaamd Josh Moore. Microsoft keurde zijn woonplaats Fort Gay, conform de gedragsregels af als zijnde ongepast.

Fort Gay ligt in West-Virginia. Microsoft heeft zijn account inmiddels weer hersteld nadat zijn verhaal aandacht kreeg in de media. De jonge was meer dan een jaar lang aan het vechten naar zijn gelijk en kreeg steeds nul op het rekest.

Stephen Toulouse van Xbox LIVE bood namens Microsoft zijn excuses aan vertelde het volgende:

Het gaat hier om een zeer specifiek geval, waarbij een fout is gemaakt.

Microsoft heeft na aanleiding van dit incident het beleid aangepast. Zo is het inmiddels weer mogelijk om je seksuele geaardheid te uiten in je profiel, echter zal je worden bestraft, wanneer je mensen beledigd.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?