Football Manager 2020

  • Ontwikkelaar Sports Interactive
  • Eerste releasedatum 19 november 2019
  • Platformen Pc, Google Stadia
  • Genre Simulatie
  • Gameliner score

Manchester United klaagt Football Manager aan

Englese voetbalclub Manchester United heeft de voetbalgame, Football Manager, aangeklaagd. Dat maakte de krant, The Guardian, bekend in een recent artikel.

De eerste Football Manager-game kwam in 1992 uit en heeft al die jaren Machester United in de game gehad. Nu na 28 jaar lijkt het erop dat de voetbalclub er problemen mee heeft dat Football Manager zijn naam gebruikt. De club heeft de simulatiegame aangeklaagd voor het 'overgebruik' van de naam van Manchester United in de game. Ook vindt de club dat Sega en Sports Interactive (SI) inbreuk hebben gemaakt op Manchesters United's handelsmerk door niet het officiële logo van de club te gebruiken in de game. Op Twitter reageert Sports Interactive-hoofd, Miles Jacobson, op een vraag dat zowel Sega als SI niet kunnen reageren op de voortgang van de zaak. De tweet is hieronder te bekijken.

Wanneer de uitspraak in deze rechtszaak gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Hoewel Sega en Sports Interactive hebben aangegeven niet te kunnen praten over de voortgang van de rechtszaak, zeggen ze in hun recht te staan om de club te gebruiken in hun simulatiegame. Onze review over de laatste Football Manager-game in de franchise is hieronder te lezen.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?