Check hier alle Gameliner AwardsGameliner Awards 2019-content

Lootboxes in games strafbaar gevonden door Kansspelautoriteit

De laatste jaren zijn er in diverse games lootboxes te vinden waarmee spelers nieuwe items kunnen vrijspelen. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft hier onderzoek naar gedaan en oordeelt dat deze in sommige gevallen strafbaar zijn.

De Kansspelautoriteit heeft tien games bekeken en hiervan zijn er bij vier games items uit lootboxes te verhandelen, wat het volgens de wet verboden maakt. Het gaat hier om FIFA 18, Dota2, PubG en Rocket League. Als dit binnen acht weken niet veranderd is dan kunnen er vervolgstappen worden ondernomen. Dit kan zijn een boete of zelfs een verbod op deze games.

onbekend

Volgens de Kansspelautoriteit lijken de lootboxes sterk op gokken omdat je niet weet of je wat krijgt/wint. De geluiden en effecten tijdens het openmaken van lootboxes, en het bekijken van YouTubers die pakketten openen kan verslaving met zich meebrengen. Naast de Nederlandse Kansspelautoriteit zijn er nog andere landen die onderzoek doen, waaronder buurlanden België en Duitsland. Ook wil de Amerikaanse staat Hawaï een verbod leggen op lootboxes.

BRON NOS

Over auteur Kees Wijnhorst

Kees WijnhorstKees wordt ook wel de koning van het nieuws genoemd. Met letterlijk duizenden berichten op zijn naam is het dan ook een wonder dat Kees überhaupt nog tijd om te gamen heeft. Onze eigen Agent 47 - zij het niet zo kaal en ‘ietsjes’ minder kil - maakt als een echte hitman korte metten met alle geruchten die op het internet rondgaan. Just leave him to prepare...

TAGS

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?