Londense taxichauffeurs doen PS2-test

Engelse wetenschappers hebben door middel van een PlayStation 2 test, ontdekt dat de taxichauffeurs in Londen een ingebouwde navigatie systeem in hun brein hebben.

Door middel van magnetische scanners konden zij de hersenactiviteit meten van de taxichauffeurs die een gedurende tijd van punt A naar B moesten rijden in de PS2 game 'The Getaway'. Uit het onderzoek is gebleken dat de chauffeurs een grotere hippocampus (een deel van het brein dat een belangrijke rol speelt in navigatie) hebben dan de gemiddelde mens.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?