Left 4 Dead boxart is aanstootgevend

Geplaatst: 24 december 2008 17:26
Aangepast: 2 augustus 2018 13:54

Het is al ongeveer een jaar geleden dat er wereldwijd ophef ontstond over Manhunt 2. Het spel werd in onder andere Groot-Brittannië verboden. Zelfs in Nederland ontstond er een debat toen er in de kamer gediscussieerd werd over een mogelijk verbod op gewelddadige en seksueel getinte games. Gelukkig is de manie om games te gebruiken als zondebok sindsdien redelijk afgenomen, maar toch is er nog sprake van een offensief op het medium. Zo worden er strengere eisen gesteld aan het geweld in spellen. Het is nu zelfs duidelijk geworden dat Left 4 Dead andere boxart krijgt in Japan en Duitsland, omdat een missende vinger schokkend zou zijn.

Bij de Japanse cover van de Xbox 360 versie van Left 4 Dead kan je zien hoe er een vinger toegevoegd is en bij de pc-versie er "Best of E3" over de missende vinger heen geplakt is.

De Duitse PC boxart van Left 4 Dead heeft een gedeeltelijke verandering ondergaan. Zoals je hieronder kan zien is alleen de vinger op het buitenste hoesje er bij gezet.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Left 4 Dead

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360

Releasedatum

21 november 2008

Ontwikkelaar

Turtle Rock Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer