Watch Dogs: Legion

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2020
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre Actie, Open-World
  • Gameliner score

Leak: Broncode Watch Dogs: Legion mogelijk gestolen en gelekt

De gehele broncode van Watch Dogs: Legion is mogelijk van Ubisoft gestolen en gelekt. De leakers schijnen een ransomwaregroepering te zijn.

Ubisoft's nieuwste game Watch Dogs: Legion is nog maar net uit, maar het ziet ernaar uit dat de broncode van de game nu al op straat ligt. Volgens verschillende threads op Reddit gaat het hier om 560GB aan data die via Private Trackers is verspreid. Een aantal weken geleden was Ubisoft namelijk nog slachtoffer van ransomwaregroepering Egregor. Deze groep claimde te hebben ingebroken bij Ubisoft en daar data over Watch Dogs: Legion te hebben gestolen. Volgens de groepering deed zij dit om de uitgever af te persen en dreigde ze de broncode van de game en ook de engine vrij te geven. Eerder claimde Egregor ook al ingebroken te hebben bij Crytek en bestanden te hebben versleuteld voor losgeld.

Watch Dogs Legion4

Ubisoft heeft zelf nog niet gereageerd.

BRON Reddit

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?