League of Legends niet meer speelbaar in Syrië en Iran

Geplaatst: 24 juni 2019 21:30
Aangepast: 17 maart 2024 15:51

De immens populaire pc-game League of Legends is voor onbepaalde tijd niet meer speelbaar in Syrië en Iran. Dit is mogelijk het gevolg van politieke spanningen tussen de twee landen en de Verenigde Staten.

League of Legends-spelers uit Syrië en Iran moeten voorlopig zonder de populaire MOBA-game, ontwikkeld door het Amerikaanse Riot Games. De Verenigde Staten heeft de ontwikkelaar opgeroepen om de game terug te trekken uit deze twee landen. Riot Games heeft hier gehoor aan gegeven en de game ontoegankelijk gemaakt voor spelers uit de twee landen. De ontwikkelaar was dit verplicht te doen, in verband met de Amerikaanse wet- en regelgeving. Wanneer spelers uit Syrië en Iran proberen in te loggen krijgen zij het volgende bericht op hun beeldscherm: "Door Amerikaanse wetten en reglementen is League of Legends momenteel niet toegankelijk in jouw land. Deze restricties zijn opgelegd door de Amerikaanse overheid."

Dat League of Legends voorlopig niet meer speelbaar is in Iran en Syrië, heeft mogelijk te maken met de stijgende spanningen tussen de landen. De Verenigde Staten heeft namelijk alle handel met Iran verboden. Dit is ook van invloed op het spelen van games, uitgebracht door Amerikaanse uitgevers.

Bron: Dotesports

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord