Kritiek op Google Stadia creative director door tweets

Alex Hutchinson, creative director van Google Stadia, vindt dat streamers licenties moeten kopen om games te kunnen streamen op Twitch. Dat laat hij weten op Twitter.

Deze reactie komt voort uit het nieuws dat honderden Twitch-streamers geplaagd werden door DMCA-verwijderverzoeken voor de muziek die in de streams zijn gebruikt. Hutchinson besloot zijn mening over dit feit te delen op Twitter. Volgens de creative director moeten streamers zich minder zorgen maken over het gebruik van muziek waar ze niet voor betaald hebben, maar vooral om de games die ze spelen. Volgens Hutchinson moeten streamers net als andere bedrijven licenties kopen om de content van de game te kunnen gebruiken. Zijn tweets zijn hieronder te bekijken.

Hutchinson's uitspraak is op zijn zachts gezegd niet in de goede aarde gevallen. Veel mensen hebben boos gereageerd en ook Google heeft ondertussen afstand genomen van de tweets. De internetgigant verzekert dat de tweets geen afspiegeling zijn van de mening van Google Stadia, YouTube en Google.

BRON Twitter

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?