Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Korea belooft gamesgrootmacht te worden

Kranten staan er vol mee in Zuid-Korea. Het land dat een van de snelst groeiende economieën heeft wint aan invloed op zowel de wereldeconomie als de entertainmentindustrie. Omringende landen, uitgezonderd Noord-Korea, keken altijd al trouw Zuid-Koreaanse series en films, maar nu zal er hoogstwaarschijnlijk ook een ander belangrijk exportproduct een grote rol gaan spelen: games.

De minister van sport, cultuur en toerisme van Zuid-Korea heeft plannen bekendgemaakt om de gameindustrie te stimuleren in het Aziatische land. Yu In-Chon, de betreffende minister, kondigde aan dat er zestig verschillende spellen gerelateerde plannen in werking gezet zullen worden, op nog nader te bepalen data. Al dit moet bekostigd worden met een speciaal opgezet fonds ter waarde van tweehonderd miljard dollar. Een voorbeeld van een bedrijf dat in aanmerking komt voor de subsidies is NcSoft, bekend van onder meer Guild Wars, Lineage en Aion: Tower of Eternity.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?