Konami stopt met vrijwel alle pc- en consolegames

Geplaatst: 18 september 2015 17:05
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een anonieme bron dichtbij Konami heeft tegenover de Franse website Gameblog gezegd dat Konami is gestopt met vrijwel alle grote games op de console en de pc.

De Japanse ontwikkelaar en uitgever zal zich alleen nog op de mobiele markt richten met zijn games. Dezelfde bron laat hen ook nog weten dat Metal Gear Solid Online en PES 2016 de enige twee games zijn die het bedrijf nog zal afronden.

Het is nog onduidelijk of we volgend jaar nog een nieuwe deel in de Pro Evolution Soccer-reeks krijgen, of dat dit het laatste deel was. De game zal mogelijk alleen nog worden aangevuld met DLC, aangezien Konami onlangs nog de licentie van UEFA EURO 2016 heeft binnen gehaald.

Eerder werd bekend dat Hideo Kojima is ontslagen omdat de ontwikkeling van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain meer dan 80 miljoen dollar heeft gekost. julien Merceron, die aan het roer staat van de Fox Engine, zou Konami ook al willen verlaten.

We houden het in de gaten.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer