Konami kondigd nieuwe oorlogsgame aan

Konami heeft vandaag een nieuwe shooter aangekondigd, onder de naam 'Six Days in Fallujah'. Het spel is gebaseerd op een conflict tijdens de oorlog in Irak. Dit conflict kostte aan 38 soldaten en 1200 opstandelingen het leven. Six Days in Fallujah wordt ontwikkeld door Atomic Games, die veel ervaring heeft met het maken van gevecht- en oorlog simulaties.

De president van Atomic Games, Peter Tamte, vertelde bij de aankondiging hoe ze dit conflict naar de game willen vertalen:

For us, the challenge was how do you present the horrors of war in a game that is also entertaining, but also gives people insight into a historical situation in a way that only a video game can provide? Our goal is to give people that insight, of what it's like to be a Marine during that event, what it's like to be a civilian in the city and what it's like to be an insurgent.

Verdere details zijn er nog niet, het is wel bekend dat de game zal verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360, waarschijnlijk ergens eind dit jaar of begin volgend jaar. Ook zal er waarschijnlijk een multiplayer in het spel zitten.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?