Killzone 2 wordt beloond met platina

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Goed nieuws voor Guerrilla Games, de ontwikkelaar achter het briljante Killzone 2, dat een half jaar geleden uit werd gebracht. De game heeft namelijk de platina status bereikt. De game is sinds de release al 80.000 keer verkocht, en dat is een unieke prestatie.

Hermen Hulst, de directeur van Guerrilla Games, mocht de prijs (de NVPI Platina Award) in ontvangst nemen, en was er natuurlijk heel erg blij mee.

Het bereiken van de gouden status, nauwelijks enkele weken na de release, bevestigde ons vermoeden al dat wij de verwachtingen volgens het publiek meer dan hebben waargemaakt. Het is voor ons dan ook een grote eer nu een platina status te hebben.

Bij zo'n award horen natuurlijk nog meer cijfertjes. Zo wist Dave Epke van Sony ons te melden dat er inmiddels meer dan 80 miljoen online potjes zijn gespeeld, wat gelijk staat aan 21 miljoen uur gamen. Maar het gaat natuurlijk allemaal om dat platina, en omdat het een Nederlandse studio betreft mogen wij gamers toch best wel een beetje trots zijn!

Lees meer