Kataragi begint zijn eigen toko

Ken Kataragi zal voor velen nog steeds als de vader van de PlayStation gezien worden. Zojuist heeft de voormalig CEO van Sony Computer Entertainment in Tokyo zijn eigen bedrijf opgezet, met de naam A.I. Entertainment. Het bedrijf zal zich voornamelijk gaan richten op de commercialisering van internetverdiensten.

De Japanse nieuwsgroep Nikkei meldt dat hij 90% van de aandelen in handen heeft binnen het bedrijf. Verschillende bronnen beweren zelfs dat er 20 miljoen Yen (149.000 euro) starterkapitaal in het bedrijf is gestoken.

Wat het bedrijf precies gaat doen is vooralsnog niet bekend en of het een overlapping zal zijn van de game industrie is ook nog steeds niet duidelijk. Houd Gameliner in de gaten voor meer informatie.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?