Kamer wil verbod op gewelddadige games

De Tweede Kamer heeft aangegeven een verbod te willen op gewelddadige games, zoals Manhunt 2. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie gevraagd of hij de wet kan verscherpen.

Afgelopen zomer liet de minister nog weten dat hij de game Manhunt 2 niet kan verbieden op basis van de bestaande wetten. Hij kan er slechts voor zorgen dat gewelddadige games niet aan jongeren onder de achttien jaar worden verkocht.

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij is van mening dat jongeren beschermd moeten worden tegen geweld en seksualiteit in games. Hij heeft daarom een motie ingediend waarin hij vraagt naar de mogelijkheden om de wet aan te scherpen, zodat games als Manhunt 2 wel helemaal verboden kunnen worden. De motie kreeg steun van de SP, PvdA en VVD. Hun sterkste argument was het feit dat er in landen als Duitsland en Engeland wel dit soort games verboden mogen worden.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?