Kadabra keert terug op Pokémon kaarten

Nintendo heeft eindelijk weer toestemming gekregen om Kadabra op Pokémon kaarten te zetten. Hier kwam namelijk twintig jaar geleden een verbod op.

Twintig jaar geleden klaagde illusionist Uri Geller Nintendo aan voor het design van Kadabra op hun bekende Pokémon kaarten. Het design is geïnspireerd door Geller, maar heeft een iconografie die veel weg had van die van de Nazi uit de Tweede Wereldoorlog. Na enkele rechtszaken kreeg Nintendo een verbod om Kadabra op Pokémon kaarten te plaatsen. Nu heeft Uri Geller middels een tweet zijn excuses aangeboden hiervoor en het verbod opgeheven. Kadabra behoort tot de eerste generatie Pokémon en is de evolutie van Abra met als laatste evolutie Alakazam.

BRON TheUriGeller

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?