Judgment in Japan uit schappen verwijderd na drugsschandaal

Geplaatst: 14 maart 2019 11:50

Judgment, de spin-off van de Yakuza-serie, is sinds december vorig jaar al uit in Japan. De game is daar echter uit de schappen verwijderd na een drugsschandaal.

Wij moeten nog tot juni wachten op de release van Judgment, maar in Japan hebben fans de game al sinds afgelopen december kunnen spelen. De game, in Japan bekend onder de naam Judge Eyes: Shinigami no Yuigon, is nu echter overal uit de schappen gehaald na een drugsschandaal rondom een van de stemacteurs van de game. Uitgever Sega kondigde gisteren aan dat de game voorlopig nergens meer verkocht gaat worden. Ook wordt Judgment niet langer online gepromoot, is de Japanse site van de game uit de lucht gehaald en het Twitteraccount van Sega heeft alle tweets rondom de game verwijderd. Dit besluit hebben zij genomen nadat ze bericht hebben ontvangen van de arrestatie van Pierre Taki, die de stem van Kyohei Hamura inspreekt in de game. Taki heeft volgens de Japanse media bekend een kleine hoeveelheid cocaïne te hebben gebruikt in Tokio. Hij wordt momenteel vastgehouden, in afwachting van zijn rechtszaak. In Japan kan het gebruik of bezit van cocaïne een celstraf tot wel zeven jaar als gevolg hebben.

Momenteel is zowel de digitale distirbutie als de fysieke verkoop van Judge Eyes: Shinigami no Yuigon gestaakt. Wat dit inhoudt voor de westerse release is vooralsnog niet bekend. Judgment moet hier namelijk op 25 juni uitkomen.

Bron: Sega
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Judgment

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juni 2019

Ontwikkelaar

Ryu Ga Gotoku Studio

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord