Apex Legends
  • ONTWIKKELAAR Respawn Entertainment
  • EERSTE RELEASEDATUM 5 februari 2019
  • PLATFORMEN Pc, PlayStation 4, Xbox One
  • GENRE First Person Shooter, Battle Royale
  • GAMELINER SCORE

Inkomsten Apex Legends enorm gekelderd

Apex Legends kwam uit het niets, maar kende een heuse bliksemstart. Dat grote succes lijkt toch van korte duur, want waar de inkomsten in februari nog heel hoog waren, zijn deze in april enorm gekelderd.

Respawn Entertainment verraste vriend en vijand met de release van Apex Legends. Het ongekende succes kwam evenwel voor de ontwikkelaar zelf en uitgever Electronic Arts zeer onverwachts. Maar zo goed als de game uit de startblokken kwam, zo snel lijkt het succes nu al weer af te wenden. Waar de free-to-play shooter in februari nog goed was voor 92 miljoen dollar, bracht de game in april 'slechts' 24 miljoen dollar op. Een daling van maar liefst 74%. Wellicht dat de mobiele versie van Apex Legends het tij nog kan keren en de inkomstendaling stop kan zetten.

Apex Legends Squad

Apex Legends is speelbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

BRON Eurogamer

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?