Infinity Ward in strijd tegen racisme

Geplaatst:
Aangepast: 5 juni 2020 00:37

De Black Lives Matter-beweging, ter aanleiding van George Floyd, treft ook de gamewereld aan. Infinity Ward kiest ervoor om proactief te zijn in de strijd tegen racisme.

De Black Lives Matter-beweging is een beweging in strijd tegen het racisme en gaat momenteel heel de wereld over. Ook in de gamewereld zien we dat er van overal steun bij komt kijken. Zo heeft Rockstar vanavond besloten om de servers van GTA Online en Red Dead Online voor twee uur offline te laten gaan. Infinty ward, uitgever van de Call of Duty spellen, hebben vandaag hun uitspraak gedaan via Twitter en laten daarin weten dat zij racisme straffen in hun games. Zij laten weten dat er geen plaats is voor racistische inhoud in hun games en daarom ook extra actie ondernemen om dit uit te bannen.

Infinity Ward is de uitgever van de shooter-reeks Call of Duty en eigendom van Activision. Call of Duty: Warzone is de meest recente game uit de reeks. Onlangs is bekendgemaakt dat het volgende seizoen van Call of Duty: Warzone wordt uitgesteld.

Bron: Infinity Ward
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord