Infinity Ward in strijd tegen racisme

De Black Lives Matter-beweging, ter aanleiding van George Floyd, treft ook de gamewereld aan. Infinity Ward kiest ervoor om proactief te zijn in de strijd tegen racisme.

De Black Lives Matter-beweging is een beweging in strijd tegen het racisme en gaat momenteel heel de wereld over. Ook in de gamewereld zien we dat er van overal steun bij komt kijken. Zo heeft Rockstar vanavond besloten om de servers van GTA Online en Red Dead Online voor twee uur offline te laten gaan. Infinty ward, uitgever van de Call of Duty spellen, hebben vandaag hun uitspraak gedaan via Twitter en laten daarin weten dat zij racisme straffen in hun games. Zij laten weten dat er geen plaats is voor racistische inhoud in hun games en daarom ook extra actie ondernemen om dit uit te bannen.

Infinity Ward is de uitgever van de shooter-reeks Call of Duty en eigendom van Activision. Call of Duty: Warzone is de meest recente game uit de reeks. Onlangs is bekendgemaakt dat het volgende seizoen van Call of Duty: Warzone wordt uitgesteld.

BRON Infinity Ward

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?