id Software gaat ontwikkelen op iPhone?

De Technisch directeur van id Software, John Carmack heeft zojuist laten weten dat het bedrijf games voor de iPhone wil gaan ontwikkelen. Carmack had daarvoor wat negatief commentaar op de ontwikkelingsmogelijkheden van de iPod, maar ontwikkelen voor de iPhone is een stuk interessanter.

Apple's mediaprogramma iTunes als distributiekanaal is veel belangrijker dan veel mensen denken. De ontwikkelaar maakte eerder al goede games voor de telefoon, zoals Doom en Orcs & Elves. De kans is overigens vrij groot dat we een game van id Software kunnen verwachten. Apple brengt namelijk binnenkort SDK uit. Dit staat voor Software Development Kit. Hiermee kunnen ontwikkelaars op grote en kleine schaal applicaties ontwikkelen voor de iPhone en de iPod touch.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?