Check hier alle PlayStation State of Play content

Home is een groot succes

In een interview met de website Camasutra zegt Jack Buser, directeur van PlayStation Home, dat Home een groot succes is. Dit ondanks het feit dat de pers en consumenten nogal sceptisch tegenover Home staan.

Je moet het zelf ervaren, aldus Buser.

With numbers like we have, it goes without saying that Home has been a huge success for our company, something that we have been very proud of.

Meer dan 14 miljoen gebruikers hebben zichzelf geregistreerd, waarvan niet duidelijk is hoeveel er regelmatig spelen. Voor diegenen die het wel spelen geldt dat ze meestal zo'n 70 minuten actief zijn. Van die groep is 85 procent al eens eerder online geweest op Home.

Jack Buser vertelde alleen dat het een groot succes is, maar hij rept met geen woord over de winstgevendheid. Of toch wel?

We've released over 5000 virtual items on the platform, and we know that once those items reach maturity, they are profitable. So you see us creating a tremendous amount of virtual items, because it is such a high margin business for us to be in.

Buser vertelt dat 'virtuele objecten' een zeer goed business model voor PlayStation is en dat ze een van de hoogste marge bedrijven in de game-industrie zijn.

It's this whole idea of expanding the world of your favourite games inside home, That's another big pillar of our strategy moving forward.

Het hele idee is dat Home een uitbreiding is op je favoriete game. Het is daarnaast een belangrijke pijler van het plan op langere termijn.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?