Hogwarts Legacy

  • Ontwikkelaar Avalanche Studios
  • Eerste releasedatum 2022
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre Actie, RPG, Open-World
  • Gameliner score -

Hogwarts Legacy krijgt transgender personages

De Harry Potter RPG Hogwarts Legacy geeft spelers de optie om een transgender personage te maken.

Bronnen bevestigde dat je in de RPG een personage kan maken met een mannenstem of een vrouwenstem, waarbij het niet uitmaakt of ze een mannen- of vrouwenlichaam hebben. Daarnaast kun je zelf aangeven of je witch of wizard wil zijn, die keuze hangt dus niet af van andere opties. Dit wordt vervolgens gebruikt voor het indelen van de slaapzalen en de manier waarop jouw personage wordt aangesproken in de game. Dit nieuws komt snel na de controversie rondom J.K. Rowling naar buiten. Rowling kreeg kritiek op het steunen van een anti-trans onderzoeker. Deze gebeurtenis had ook negatieve invloed op de manier waarop mensen naar Hogwarts Legacy keken. Daarom plaatste Warner Bros een statement online waarin ze duidelijk maakten dat Rowling geen invloed heeft op de RPG.

Hogwarts Legacy is uitgesteld tot 2022.

BRON Twitter

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?