Hoge verkoopcijfers voor Nintendo

Opnieuw hoge verkoopcijfers voor Nintendo in de periode januari t/m juni van dit jaar. Nintendo heeft haar verkoopcijfers bekendgemaakt en die liegen er niet om.

Zo zijn er op dit moment ruim 84 miljoen Nintendo Ds'en sinds de introductie wereldwijd verkocht. Qua softwareverkoop staat de teller op ruim 454 miljoen, wat betekent dat elke Nintendo DS bezitter ongeveer 5 games in bezit heeft.

De games voor de Nintendo Wii zijn in de periode van januari t/m juni van dit jaar ruim 81 miljoen keer over de toonbank gegaan en Nintendo heeft nu in totaal al ongeveer 34 miljoen Wii consoles verkocht sinds de introductie in 2006.

De nettowinst is in de eerste helft van het fiscale jaar 2008 (april t/m september) gestegen met 9,4% en bedraagt ruim € 1.15 miljard.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?