Super Mario Maker

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 11 september 2015
  • Platformen Nintendo Wii U, Nintendo 3DS
  • Genre Platform
  • Gameliner score

Het doek valt voor Super Mario Maker

Vanaf eind maart volgend jaar valt toch echt het doek voor Super Mario Maker. Je kunt dan geen nieuwe levels meer uploaden.

Super Mario Maker verscheen zo'n vijf jaar geleden op de Wii U en was gigantisch populair. De game stelde je niet alleen in staat om je eigen Super Mario-levels te bouwen, maar deze ook te uploaden en te delen met de buitenwereld. Zo ontstonden niet alleen de meest bijzondere creaties, maar ook een hele community die elkaars levels speelde. Nintendo heeft inmiddels bekendgemaakt dat dit niet heel lang meer zal bestaan. Vanaf 31 maart volgend jaar is het namelijk niet meer mogelijk om je levels te uploaden. Het blijft nog wel mogelijk om bestaande levels te spelen. Inmiddels heeft de game ook een vervolg gekregen, in de vorm van Super Mario Maker 2 op de Nintendo Switch. Wie dus levels wil blijven maken en delen met de rest van de community, zal na maart volgend jaar over moeten stappen.

Super Mario Maker is momenteel te spelen op de Nintendo Wii U en Nintendo 3DS. Vanaf 31 maart is het niet meer mogelijk om nieuwe levels te uploaden voor deze game.

BRON Nintendo

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?