Heeft Blue Castle Dead Rising 2 in ontwikkeling?

Geplaatst:
Aangepast: 14 juni 2018 15:13

Een anonieme bron heeft tegen over Eurogamer verteld dat Dead Rising 2 in ontwikkeling zou zijn bij Blue Castle. Geruchten over een sequal waren er al sinds de release van de eerste Dead Rising. Aan gezien Dead Rising een commercieel succes is geworden, is het geen verassing dat er een vervolg gepland staat.

De game is een hersenloze schiettent waarin in je menig zombie ten lijf gaat. Ontwikkelaar Blue Castle is wel een vrij ongebruikelijk keuze. Opgericht in 2005 door een mix van zowel ervaren EA en Disney mensen, is Blue Castle vooral gespecialiseerd in honkbal games, die zij voor 2K Sports maakte. Games als The BIGS en de aankomende game MLB Office Manager hebben zijn ontwikkeld.

Het ziet ernaar uit dat het een vrij riskante keuze is, aangezien Dead Rising veel actie met zich meebrengt qua gameplay. Met deze keuze blijkt het dat Capcom erg veel vertrouwen heeft in de ontwikkel studio. De bedoeling is altijd geweest om de westerse gamers aan te spreken met de game. Blue Castle is een westerse ontwikkelaar, en kan zich misschien makkelijker indenken wat westerse gamers van een sequal zouden verwachten.

Tot nog hebben zowel Capcom als Blue Castle niet gereageerd op dit gerucht.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dead Rising 2

Series

Dead Rising

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

24 september 2010

Ontwikkelaar

Blue Castle Games

Gameliner Awards

-

Lees meer