Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Dead Rising 2

  • Ontwikkelaar Blue Castle Games
  • Eerste releasedatum 24 september 2010
  • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One
  • Genre Actie, Open-World, Horror
  • Gameliner score

Heeft Blue Castle Dead Rising 2 in ontwikkeling?

Een anonieme bron heeft tegen over Eurogamer verteld dat Dead Rising 2 in ontwikkeling zou zijn bij Blue Castle. Geruchten over een sequal waren er al sinds de release van de eerste Dead Rising. Aan gezien Dead Rising een commercieel succes is geworden, is het geen verassing dat er een vervolg gepland staat.

De game is een hersenloze schiettent waarin in je menig zombie ten lijf gaat. Ontwikkelaar Blue Castle is wel een vrij ongebruikelijk keuze. Opgericht in 2005 door een mix van zowel ervaren EA en Disney mensen, is Blue Castle vooral gespecialiseerd in honkbal games, die zij voor 2K Sports maakte. Games als The BIGS en de aankomende game MLB Office Manager hebben zijn ontwikkeld.

Het ziet ernaar uit dat het een vrij riskante keuze is, aangezien Dead Rising veel actie met zich meebrengt qua gameplay. Met deze keuze blijkt het dat Capcom erg veel vertrouwen heeft in de ontwikkel studio. De bedoeling is altijd geweest om de westerse gamers aan te spreken met de game. Blue Castle is een westerse ontwikkelaar, en kan zich misschien makkelijker indenken wat westerse gamers van een sequal zouden verwachten.

Tot nog hebben zowel Capcom als Blue Castle niet gereageerd op dit gerucht.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?