Check hier alle PlayStation State of Play content

Hawkins: 'Electronic Arts moet innoveren'

Electronic Arts was jarenlang de nummer één uitgever in de game-industrie, maar heeft het de laatste tijd erg moeilijk. Het bedrijf heeft het zo de afgelopen maanden hard te verduren gehad. Sinds de fusie van Activision en Vivendi overheerst, Activision Blizzard, de games-industrie.

Oprichter van Electronic Arts, Trip Hawkins, vind dat huidige CEO John Riccitiello niet moet inzitten over de positie van Electronic Arts op de markt. In de jaren dat Hawkins de leiding had binnen het bedrijf, concentreerde het bedrijf zich op het ontwikkelen van originele games. Men vond dat Electronic Arts te weinig deed aan nieuwe titels.

Nintendo en Apple hebben jarenlang in de zelfde positie als Electronic Arts gezeten, die hebben stilletjes in de hoek gezeten toen de grote klappen vielen en zijn nu marktleider, omdat ze innoveerden. Dat zou Electronic Arts ook moeten doen, aldus Hawkins.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?