Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Rock Band

  • Ontwikkelaar Harmonix
  • Eerste releasedatum 23 mei 2008
  • Platformen PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii
  • Gameliner score -

Harmonix: we strijden niet tegen Guitar Hero

Harmonix, de ontwikkelaar van Rock Band en zijn opvolger Rock Band 2, heeft in een interview gezegd dat hij niet direct de competitie aangaat met het nieuwe Guitar Hero: World Tour. Dat lijkt een gekke uitspraak, aangezien de beide games dezelfde instrumenten in huis hebben en daarmee exact hetzelfde doen. Dan Teasdale, designer bij Harmonix, heeft daar echter een andere mening over:

I don't think we're competing . At least from a design perspective, we're going after two completely different audiences. Rock Band is about an authentic band gameplay experience. We want people to have fun at parties, and we want to reach a wide audience.

Als je het ons vraagt, zijn de argumenten die Teasdale geeft ook van kracht voor de nieuwe Guitar Hero die binnenkort verschijnt. Wellicht is Harmonix gewoon jaloers op zijn tegenstander, en proberen ze het zo te verbloemen...

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?