Guitar Hero kent recordomzet

Geplaatst:
Aangepast: 6 mei 2018 14:57

Dat Guitar Hero ongekend populair is weten we. Sinds de game in 2005 gelanceerd werd, zijn de verschillende delen samen al ruim veertien miljoen keer verkocht. In de 26 maanden dat de bundels te koop zijn is de serie al goed geweest voor een omzet van een miljard dollar. Zoveel omzet in een tijdsbestek als dit is tot op heden nog niet voorgekomen in de game-industrie.

De hoge omzet is niet alleen te danken aan het aantal verkochte exemplaren, maar ook aan het aantal verkochte nummers dat online als download beschikbaar wordt gesteld. Sinds de launch van Guitar Hero 3, tien weken geleden, zijn onderhand al ruim vijf miljoen nummers gedownload. Hiermee lijkt het succes van de serie nog lang niet aan stoppen te denken.

Michael Friffith, president en CEO van Activision Publishing had het volgende te zeggen over het enorme succes: Guitar Hero is one of the biggest brands and one of the most powerful distribution platforms in all of entertainment today. Guitar Hero's popularity with broad audiences is a confirmation that video games have become a true mass medium."

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Guitar Hero 3: Legends of Rock

Series

-

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

-

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

23 november 2007

Ontwikkelaar

Neversoft Interactive

Gameliner Awards

-

Lees meer