Guitar Hero 3: Legends of Rock

  • Ontwikkelaar Neversoft Interactive
  • Eerste releasedatum 23 november 2007
  • Platformen Xbox 360
  • Gameliner score -

Guitar Hero kent recordomzet

Dat Guitar Hero ongekend populair is weten we. Sinds de game in 2005 gelanceerd werd, zijn de verschillende delen samen al ruim veertien miljoen keer verkocht. In de 26 maanden dat de bundels te koop zijn is de serie al goed geweest voor een omzet van een miljard dollar. Zoveel omzet in een tijdsbestek als dit is tot op heden nog niet voorgekomen in de game-industrie.

De hoge omzet is niet alleen te danken aan het aantal verkochte exemplaren, maar ook aan het aantal verkochte nummers dat online als download beschikbaar wordt gesteld. Sinds de launch van Guitar Hero 3, tien weken geleden, zijn onderhand al ruim vijf miljoen nummers gedownload. Hiermee lijkt het succes van de serie nog lang niet aan stoppen te denken.

Michael Friffith, president en CEO van Activision Publishing had het volgende te zeggen over het enorme succes: Guitar Hero is one of the biggest brands and one of the most powerful distribution platforms in all of entertainment today. Guitar Hero's popularity with broad audiences is a confirmation that video games have become a true mass medium."

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?