Guitar Hero aanstekelijk voor echte instrumenten

Dat games goed voor je zijn hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen (kijk maar naar de vitamine G die je ervan krijgt). En wat dat bevestigd, is het feit dat kinderen in Groot Brittannië na het spelen van games als Guitar Hero eerder zelf een echt instrument gaan bespelen.

Andrew Missingham, een man uit de muziekindustrie, vind dit feit positief:

This research for the first time shows conclusively that young people are being inspired to make their own music by games that first piqued their interest.

Of het ook geld voor kinderen in de rest van de wereld is niet in het onderzoek vermeldt, maar het zal vast wel algemeen gelden. Heb jij bijvoorbeeld een instrument gepakt nadat je Guitar Hero of Rock Band hebt gespeeld?

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?