Guild Wars-ontwikkelaar ArenaNet staat ontslaggolf te wachten

Geplaatst:
Aangepast: 22 februari 2019 11:40

ArenaNet, de ontwikkelaar van de bekende MMO Guild Wars, staat een ontslaggolf te wachten. Volgens bronnen is het moederbedrijf bezig met een reorganisatie.

ArenaNet is onderdeel van de Koreaanse studio NCSoft. Volgens Kotaku, die een kopie van de mail van de directeur van NCSoft in handen heeft gekregen, heeft het moederbedrijf plannen om te reorganiseren en de kosten te verminderen. Een aantal projecten die ArenaNet in de pijplijn had gezet, zijn geannuleerd en de laatste uitbreiding van Guild Wars 2 dateert alweer van 2017. Het bedrijf geeft nu meer geld uit dan er binnenkomt. Volgens de directeur van NCSoft moeten er daarom dingen veranderen, willen ze het hoofd boven water kunnen houden. ArenaNet heeft momenteel zo'n vierhonderd medewerkers in dienst. Hoeveel medewerkers er hun baan kwijt gaan raken, is momenteel niet bekend.

ArenaNet werd in 2000 opgericht en werd in 2002 onderdeel van NCSoft. In 2005 bracht de ontwikkelaar de eerste Guild Wars-game uit en in 2012 Guild Wars 2. Dit zijn momenteel de enige games in het portfolio van ArenaNet.

Bron: Kotaku
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord