Grand Theft Auto V

  • Ontwikkelaar Rockstar North
  • Eerste releasedatum 17 september 2013
  • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One
  • Genre Actie, Open-World
  • Gameliner score

GTA vormt inspiratiebron

Wie had dat gedacht Final Fantasy met een vleugje Grand Theft Auto. De maker, Akitoshi Kawazu, heeft GTA namelijk gebruikt als inspiratiebron voor de game Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers.

Ik wilde iets doen, als dit, tien jaar geleden toen ik Gran Theft Auto zag. Het viel me op dat we Final Fantasy wilden maken in een dergelijk soort wereld,' aldus Akitoshi Kawazu.

GTA zal dus een inspiratiebron vormen voor het type wereld in de komende Final Fantasy game voor de Nintendo Wii. Overigens zal Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers dit jaar nog verschijnen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?