Grand Theft Auto IV

  • Ontwikkelaar Rockstar North
  • Eerste releasedatum 19 april 2008
  • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
  • Genre Actie, Open-World
  • Gameliner score

GTA IV verslaat Iron Man?

Zal Koninginnedag dit jaar in de soep lopen door mogelijk slecht weer? Of doordat GTA IV een dag voor Koninginnedag in Nederland uitkomt en iedereen aan de buis gekluisterd houd? Wie wil er dan nog gaan koekhappen of spijkerpoepen op het dorpsplein en een oranje tompoes eten ter ere van Hare Majesteit, terwijl je thuis achter je tv ook spannende avonturen met Niko kunt beleven?

Waarschijnlijk zal het allemaal wel meevallen hier, maar Paramount Pictures in Hollywood, dat ongeveer gelijktijdig met GTA IV de blockbuster Iron Man uitbrengt, begint toch wel een beetje zenuwachtig te worden.

Iron Man is gebaseerd op de Marvel stripserie met dezelfde naam en vertelt het verhaal over misdaadbestrijder Tony Stark. Met een prijskaartje van 186 miljoen dollar hoopt men dan ook niet in de rode cijfers te eindigen, maar met een flinke kaskraker te komen.

GTA IV en Iron Man mikken allebei op dezelfde doelgroep en nu is de vraag wie er als uiteindelijke winnaar uit de strijd komt. Nou ja, strijd? Eigenlijk heeft GTA IV nu al gewonnen want de buzz rondom deze game is zo ongelooflijk groot, dat film- en muziekmaatschappijen de games industrie zéér serieus moeten nemen bij het plannen van hun kalender.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?