GTA 6 krijgt slimmere AI door Rockstar patent

Geplaatst:
Aangepast: 19 januari 2021 07:40

GTA 6 krijgt mogelijk slimmere AI in de game. Zo blijkt uit een patent dat is aangevraagd door het moederbedrijf van Rockstar Games, Take Two Interactive.

Het vrouwelijk hoofdpersonage in GTA 6 krijgt mogelijk te maken met slimmere AI. Een oplettende Reddit-gebruiker kwam op de website van het United States Patent en Trademark Office een patentaanvraag van Take Two Interactive tegen. Het patent, dat is aangevraagd op 29 oktober van het afgelopen jaar, moet NPC's in de game naar een hoger niveau gaan tillen. Op dit moment is het zo dat elk bewegend element om een wereld levendiger te maken voorzien is van een script. Dit betekent dat je op een gegeven moment tegen grenzen aanloopt. Met behulp van de nieuwe methode van Take Two Interactive moet het voor Rockstar Games mogelijk zijn om een meer dynamische AI te bouwen. Concreet kan dit bijvoorbeeld betekenen dat NPC's zelf beslissingen kunnen maken aan de hand van situaties waar zij zich in bevinden, zonder dat dit van tevoren gescript is. Het patent verwijst niet direct naar GTA 6, maar uit een aantal voorbeelden als "high-speed chase" of "ambient traffic" kunnen we opmaken dat het hier niet gaat over Red Dead Redemption 3.

onbekend

Rockstar Games heeft nog niet officieel bevestigd bezig te zijn met een nieuwe Grand Theft Auto game. Ondertussen doen wel genoeg geruchten de ronde over de locatie waar GTA 6 zich afspeelt.

Bron: United States Patent and Trademark Office
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord