Grand Theft Auto gebruikt om geweld aan te tonen

Kinderen op basisscholen in het Verenigd Koninkrijk krijgen beelden te zien van Grand Theft Auto IV om ervoor te zorgen dat de leerlingen niet gewelddadig worden. Bij 8 scholen worden beelden van de game gebruikt om te laten zien dat gewelddadig gedrag nergens goed voor is en dat er consequenties aan zitten.

Ook The Itchy & Scratchy Show van The Simpsons wordt laten zien om de leerlingen te leren dat gewelddadig gedrag slecht is. Tijdens de lessen komt er een woordvoerder van de SAMM (Support After Murder and Manslaughter) en een politieagent uitleggen wat echt is, maar niet goed, wat echt is en goed en wat gewoon niet echt is. Gaynor Bell van de SAMM had het volgende erover te zeggen;

They're getting that much of (violence) that they're desensitized. They think it's normal life. We're telling them this is not real, this does not go on and it should not go on.
Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?