Gran Turismo 5

  • Ontwikkelaar Polyphony D.
  • Eerste releasedatum 24 november 2010
  • Platformen PlayStation 3
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Gran Turismo 5 volgt je hoofd

Kort na dat duidelijk werd welke features Gran Turismo 5 allemaal zal bevatten, ontstond er een ware pandemie over de correctie interpretatie van deze features. Na de speelbare demo op gamescom en de laatste nieuwe trailers, zagen we al heel wat moois. Vandaag bekijken we wel een heel speciale feature: Head Tracking, mogelijk gemaakt door de PlayStation Eye.

Het concept zelf is simpel: een camera volgt de bewegingen van je hoofd. Het resultaat is, verbazingwekkend, simpelweg verbazingwekkend. Kijk snel naar het filmpje hier onder om de technologie in actie te zien en zelf verbaast te zijn. Eerste tonen ze het scherm zonder Head Tracking, daarna met Head Tracking.

Het zal mogelijk zijnd deze techniek toe te passen in de cockpit camera, waar het met alle waarschijnlijkheid mogelijk zal zijn om zo door het raampje te kijken naar je tegenstanders. Deze techniek zou niet kunnen bestaan zonder de PlayStation Eye. Voordien was hij nog niet echt begeerd omdat de Eye nog niet zoveel support had. Met Gran Turismo 5 moet hier verandering in komen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?