Gran Turismo 5 volgt je hoofd

Geplaatst: 9 september 2009 11:32
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Kort na dat duidelijk werd welke features Gran Turismo 5 allemaal zal bevatten, ontstond er een ware pandemie over de correctie interpretatie van deze features. Na de speelbare demo op gamescom en de laatste nieuwe trailers, zagen we al heel wat moois. Vandaag bekijken we wel een heel speciale feature: Head Tracking, mogelijk gemaakt door de PlayStation Eye.

Het concept zelf is simpel: een camera volgt de bewegingen van je hoofd. Het resultaat is, verbazingwekkend, simpelweg verbazingwekkend. Kijk snel naar het filmpje hier onder om de technologie in actie te zien en zelf verbaast te zijn. Eerste tonen ze het scherm zonder Head Tracking, daarna met Head Tracking.

Het zal mogelijk zijnd deze techniek toe te passen in de cockpit camera, waar het met alle waarschijnlijkheid mogelijk zal zijn om zo door het raampje te kijken naar je tegenstanders. Deze techniek zou niet kunnen bestaan zonder de PlayStation Eye. Voordien was hij nog niet echt begeerd omdat de Eye nog niet zoveel support had. Met Gran Turismo 5 moet hier verandering in komen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Gran Turismo 5

Series

Gran Turismo

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 3

Releasedatum

24 november 2010

Ontwikkelaar

Polyphony D.

Gameliner Awards

-

Lees meer