Gran Turismo 5

  • Ontwikkelaar Polyphony D.
  • Eerste releasedatum 24 november 2010
  • Platformen PlayStation 3
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Gran Turismo 5 meer dan 9 miljoen keer verkocht

De racegame Gran Turismo 5 is meer dan negen miljoen wereldwijd keer over de toonbank gegaan. Dit laat de ontwikkelaar Polyphony Digitaal op hun website weten middels een tabel. Naast deze cijfertjes heeft de ontwikkelaar ook de cijfers van andere Gran Turismo-delen gepubliceerd. De serie kruipt richting 68 miljoen exemplaren wereldwijd.

Title Units (K)*
Gran Turismo 10,850
Gran Turismo 2 9,370
Gran Turismo 3 A-spec 14,890
Gran Turismo Concept Series 1,560
Gran Turismo 4 Prologue 1,400
Gran Turismo 4 11,600
Gran Turismo 5 Prologue 5,350
Gran Turismo PSP 3,860
Gran Turismo 5 9,010
Total 67,890

In Europa werden er meer dan een vijf miljoen exemplaren verkocht van Gran Turismo 5 en bijna 200.000 van Gran Turismo 5 Academy Edition. De hoeveelheid exemplaren in Europa zijn een groot contrast tegenover de rest van de wereld. Amerika verkocht namelijk net iets minder dan twee miljoen en in Azië nog minder dan een half miljoen. De volledige lijst kun je vinden op de website van de ontwikkelaar.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?