Google Stadia levert niet de beloofde beeldkwaliteit

Geplaatst:
Aangepast: 26 november 2019 08:38

Google Stadia is inmiddels wereldwijd gelanceerd, maar fans zijn toch lichtelijk teleurgesteld. Google Stadia levert namelijk niet de beloofde beeldkwaliteit.

Begin dit jaar kondigde Google haar game streamingplatform Stadia aan. De hype rond Stadia was groot, maar fans werden steeds kritischer naarmate de releasedatum van de dienst naderde. Google beloofde namelijk heel wat, maar bleek het allemaal niet waar te kunnen maken. Zo bleek de draadloze Google Stadia controller niet volledig draadloos te zijn op launch en blijkt nu dat de beloofde beeldkwaliteit niet behaald wordt. Google beloofde namelijk dat je via de streamingdienst elke beschikbare game in 4K resolutie met 60 FPS kunt streamen. In de praktijk blijkt dat wel anders te zijn. Zo wordt Destiny 2 bijvoorbeeld in 1080p gerenderd en Red Dead Redemption 2 in 1440p. Deze games worden vervolgens kunstmatig opgeschaald naar 4K. In een interview met 9to5Google geeft Google aan dat dit aan de ontwikkelaars ligt. Volgens Google streamt Stadia inderaad in 4K met 60 FPS, maar ligt het aan de ontwikkelaars om hun games te verbeteren zodat ze ook daadwerkelijk in die resolutie gerenderd worden en de beeldkwaliteit omhoog gaat.

Bron: 9to5Google
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord