Google Stadia controller eindelijk draadloos te gebruiken

Geplaatst:
Aangepast: 6 mei 2020 09:02

Goed nieuws voor gebruikers van Google's game streamingdienst. De Google Stadia controller is eindelijk draadloos te gebruiken.

De Google Stadia controller had een unieke USP, namelijk dat deze controller draadloos werkte via een eigen wifi-verbinding die constant verbonden was met de servers van Google. Dit zorgt ervoor dat de controller veel minder input lag heeft dan bijvoorbeeld een draadloze controller die via bluetooth werkt. Toch bleek tijdens de lancering van de streamingdienst dat de Google Stadia controller niet volledig draadloos was. Deze functionaliteit werkte tot op heden namelijk alleen als je de controller gebruikte met een Chromecast Ultra op de tv. Op alle andere platformen kon de controller alleen bedraad gebruikt worden. Google meldt nu dat de controller ook draadloos werkt op pc's en laptops. Je hoeft de controller alleen maar te verbinden met je wifi.

Vanaf deze week wordt de Google Stadia controller ook draadloos ondersteund op pc's en laptops.

Bron: Google
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord