Google sluit deuren van eigen Stadia-studio's

Geplaatst: 2 februari 2021 17:00
Aangepast: 2 februari 2021 17:04

Google Stadia, het streamingplatform van eind 2019 dat beloofde een revolutie teweeg te brengen in gaming verandert van koers. Google stopt namelijk met het zelf produceren van games.

Er komt een einde aan de interne gamestudio's van techgigant Google. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat het stopt met het zelf produceren van games. Met dit besluit lijkt Google zich zelf te herpositioneren als speler in de game-industrie. Het besluit van Google resulteert in de sluiting van twee gamestudio's, gelokaliseerd in het Amerikaanse Montreal en Los Angeles. Beide studio's hadden nog geen games uitgebracht. Meer dan honderdvijftig ontwikkelaars waren betrokken bij de interne studio's van Google; wat er nu met hen gebeurt is vooralsnog niet bekend. Gebruikers van Stadia hoeven niet te vrezen dat de service opeens ophoudt met bestaan, want Google verzekerde haar Stadia-gameservice gewoon aan te blijven bieden. Wat de koersverandering betekent voor de exclusiviteit die het platform kan bieden is eveneens niet duidelijk. Google onthulde in juni 2019 de details van haar gamingservice, genaamd Stadia. Hoewel het concept veelbelovend was, kwam de service diverse keren in opspraak. Zo kampte de dienst met technische mankementen, als crashende Chromecasts. Ook leverde Google niet de beloofde beeldkwaliteit, en kwam de creative director onlangs nog in opspraak vanwege een controversiële tweet.

Google Stadia is sinds 19 november 2019 beschikbaar voor gamers.

Bron: Google

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord