God of War ontvangt PlayStation 5-update

Geplaatst: 3 februari 2021 10:34
Aangepast: 3 februari 2021 10:34

Santa Monica Studio heeft aangekondigd dat God of War een PlayStation 5-update heeft gekregen. De update brengt de Enhanced Performance Experience-modus naar de game.

Niet alleen het nieuwe God of War Ragnarök komt naar de PlayStation 5, ook het in 2018 verschenen God of War, die in onze God of War review een perfecte score kreeg, voor de PlayStation 4 is op de next-gen console van Sony te spelen. Deze versie van de inmiddels meer dan twee jaar oude game draaide voorheen op de PlayStation 5 met dezelfde instellingen als op de PlayStation 4, maar daar is nu verandering in gekomen. Santa Monica Studio heeft namelijk een patch voor de PS5-versie uitgebracht waarmee je de game in de Enhanced Performance Experience-modus kunt spelen. Hiermee wordt de originele Performance-modus vervangen door een modus waarbij je een hogere resolutie en framerate krijgt, zonder dat de performance daaronder lijdt. De Enhanced Performance Experience-modus gebruikt namelijk een 2160p-resolutie in combinatie met checkerboard rendering om een 4k-resolutie na te bootsen, zonder de volledige acht miljoen pixels te hoeven renderen. Zo kan de game alsnog in deze resolutie getoond worden met 60fps.

God of War is momenteel te spelen op PlayStation 4 en PlayStation 5. De update met de Enhanced Performance Experience-modus is inmiddels beschikbaar.

Bron: Santa Monica Studio
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot God of War

Series

God of War

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4

Releasedatum

20 april 2018

Ontwikkelaar

Bend Studio

Gameliner Awards

Beste game van 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord