Gerucht: Xbox Live Gold wordt geschrapt

Geplaatst: 31 juli 2020 19:50
Aangepast: 31 juli 2020 20:24

Het einde van het Xbox Live Gold-lidmaatschap lijkt eraan te komen. Nadat recent het abonnement voor een jaar werd geschrapt zijn er nu nieuwe aanwijzingen die lijken te wijzen op het schrappen van de dienst.

Al tijden ligt de focus van Microsoft niet meer bij de dienst, maar bij het veelgeprezen Xbox Game Pass. Omdat Xbox Live Gold momenteel niet meer de prioriteit geniet van het Amerikaanse bedrijf, waardoor de gratis maandelijkse games weinig toevoegen aan de strategie van Microsoft. Zo zijn bijvoorbeeld de Games With Gold voor de maand augustus nou niet bepaald games om warm voor te lopen. Hierdoor betaal je dus eigenlijk alleen het bedrag om online te kunnen spelen. Volgens verslaggever Jeff Grubb van VentureBeat is Microsoft van plan Xbox Live Gold uit te faseren. In plaats daarvan krijgt de Xbox weer een gratis multiplayer en heb je als gamer nog de keuze om daar de Xbox Game Pass aan toe te voegen. Deze strategie moet ertoe leiden dat meer mensen gaan kiezen voor Microsoft's console aan het einde van dit jaar. Hierdoor worden games als Fortnite dus ook op de Xbox weer gratis speelbaar, wat door het verplichte lidmaatschap om online te kunnen spelen op dit moment niet het geval is. Tot op heden heeft Microsoft nog niet gereageerd op deze geruchten.

Het is nog even afwachten of Xbox Live Gold daadwerkelijk gaan verdwijnen, maar dat Microsoft iets gaat veranderen is slechts een kwestie van tijd. Mag Xbox Live Gold wat jou betreft verdwijnen of zie je liever een alternatieve oplossing?

Bron: Twitter
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord