Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2019-content

Gerucht: Walmart gaat mogelijk concurreren met Google's Stadia

Google's Stadia lijkt er een concurrent uit onverwachte hoek bij te gaan krijgen. Retailgigant Walmart is volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf al langere tijd aan het praten met ontwikkelaars over een eigen streamingdienst.

Afgelopen week domineerde Google de nieuwskoppen met de aankondiging van Stadia tijdens de Game Developers Conference. Tijdens diezelfde beurs heeft Walmart volgens bronnen veel gesprekken gevoerd met mensen uit de industrie over het opzetten van een mogelijke concurrent van Stadia. Walmart voert dit soort gesprekken al sinds begin dit jaar. Het lijkt in eerste instantie misschien een vreemde stap, maar door de komst van onder andere Amazon heeft Walmart het niet makkelijk. Om in te spelen op die ontwikkelingen is de retailer zich de afgelopen jaren al meer gaan richten op de tech-gerelateerde markt.

Walmart2

Het is natuurlijk goed mogelijk dat het slechts oriënterende gesprekken zijn geweest en dat Walmart uiteindelijk de sprong niet durft te wagen. Eerder waren zij al van plan een soort streamingdienst a la Netflix op te zetten, maar hebben zij die plannen gestaakt omdat het te riskant zou zijn.

BRON USGamer

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?