Gerucht: Walmart gaat mogelijk concurreren met Google's Stadia

Geplaatst: 22 maart 2019 17:05
Aangepast: 8 juni 2019 11:51

Google's Stadia lijkt er een concurrent uit onverwachte hoek bij te gaan krijgen. Retailgigant Walmart is volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf al langere tijd aan het praten met ontwikkelaars over een eigen streamingdienst.

Afgelopen week domineerde Google de nieuwskoppen met de aankondiging van Stadia tijdens de Game Developers Conference. Tijdens diezelfde beurs heeft Walmart volgens bronnen veel gesprekken gevoerd met mensen uit de industrie over het opzetten van een mogelijke concurrent van Stadia. Walmart voert dit soort gesprekken al sinds begin dit jaar. Het lijkt in eerste instantie misschien een vreemde stap, maar door de komst van onder andere Amazon heeft Walmart het niet makkelijk. Om in te spelen op die ontwikkelingen is de retailer zich de afgelopen jaren al meer gaan richten op de tech-gerelateerde markt.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat het slechts oriënterende gesprekken zijn geweest en dat Walmart uiteindelijk de sprong niet durft te wagen. Eerder waren zij al van plan een soort streamingdienst a la Netflix op te zetten, maar hebben zij die plannen gestaakt omdat het te riskant zou zijn.

Bron: USGamer
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord