Gerucht: Sony vraagt patent aan voor nieuwe controller

Geplaatst: 18 november 2019 21:18
Aangepast: 18 november 2019 22:12

Er is een nieuwe patent-aanvraag van Sony Interactive op het internet opgedoken. In de aanvraag is het ontwerp te zien van een nieuwe controller. Vermoedelijk gaat het om het ontwerp van de DualShock 5.

De speurneuzen van nieuwswebsite VGC hebben onlangs een patent-aanvraag van Sony Interactive ontdenkt. In de aanvraag is een tekening gevonden die duidt op een nieuwe controller, mogelijk de DualShock 5. De tekening geeft een goed beeld van de architectuur van de nieuwe PlayStation-controller. Mocht de tekening kloppen, dan mogen we veronderstellen dat Sony afscheid heeft genomen van de lichstrip, die wel op de DualShock 4 aanwezig is. Verder valt op dat de schouderknoppen iets groter zijn, evenals als de pookjes. De koptelefoon aansluiting lijkt plaats gemaakt te hebben voor een USB-ingang.

Of het hier daadwerkelijk om de DualShock 5 gaat is onduidelijk. Het is wel aannemelijk aangezien de volgende generatie PlayStation voor de deur staat.

Bron: VGC

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord