Gerucht: SNES-games en speciale controller onderweg naar Switch

Geplaatst:
Aangepast: 14 augustus 2019 22:16

SNES-games en een speciale controller zijn onderweg naar de Switch. Tenminste, dat is wat een document van Nintendo ons doet geloven.

Eenieder die in het bezit is van een geldig Nintendo Switch Online-abonnement kan momenteel een flink aantal NES-games spelen. Speciaal voor deze online dienst heeft Nintendo vorig jaar ook speciale draadloze NES-controllers uitgebracht voor de Switch. Een document dat Nintendo onlangs bij het FCC heeft ingediend, doet vermoeden dat SNES-games binnenkort ook naar de abonnementsdienst komen. Het ingediende document, dat door een oplettende ResetEra-gebruiker ontdekt is, bevat namelijk een afbeelding van de achterkant van een SNES-controller die volgens het label voor de Switch bedoeld is. Er is dus een grote kans dat we binnenkort SNES-games op de Nintendo Switch kunnen gaan spelen met een speciale draadloze SNES-controller.

De meeste onderdelen van het door Nintendo ingediende document, waaronder foto's van de controller, zijn tot juni volgend jaar als vertrouwelijk gemarkeerd. Wellicht komen de nieuwe controller en games volgende zomer dus naar de abonnementsdienst.

Bron: FCC
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord