Gerucht: Samsung komt mogelijk met gamingdienst: PlayGalaxy Link

Geplaatst: 29 april 2019 09:15
Aangepast: 29 april 2019 20:21

Begin dit jaar startte smartphonefabrikant Apple haar eigen gamingdienst genaamd: Apple Arcade. Het gerucht gaat nu dat aartsrivaal Samsung ook met een eigen gamingdienst komt: PlayGalaxy Link.

Eerder deze week heeft Samsung het nieuw handelsmerk 'PlayGalaxy Link' ingediend in Amerika bij de United States Patent and Trademark Office. Op 26 april is het handelsmerk ook in het Europese register verschenen. Het gerucht gaat dat dit wel eens de nieuwe gamingdienst van Samsung kan zijn. Wat de registratie verdacht maakt is de omschrijving die aan het handelsmerk toegekend is. Zinnen als "aanbieden van computer games" en "downloadbare game software" zijn hierin terug te vinden.

Wat het allemaal nog verdachter maakt is het feit dat Samsung eerder deze maand een partner heeft gevonden in het Finse bedrijf Hatch. De twee bedrijven hebben samen een nieuw 5G cloud gaming-dienst gelanceerd in Korea. De smartphoneproducent beschikt dus al over de benodigde middelen om zelf een gamingdienst op de markt te brengen.

Mocht het gerucht kloppen, dan maakt PlayGalaxy Link het in de toekomst mogelijk om online games te spelen op Galaxy smartphones en tablets.

Bron: LetsGoDigital

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord