Gerucht: PSP 2 komt volgend jaar

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Als we website Eurogamer mogen geloven komt Sony volgend jaar met een nieuwe handheld, namelijk de PlayStation Portable 2. De PSP 2 zal bijna dezelfde grootte hebben als de PSP 3000-versie alleen bevat het touch controls op de achterkant van de handheld.

Drie verschillende ontwikkelaars beweren met de nieuwe PSP gespeeld te hebben en zijn vertellen alle drie dat het scherm mooi en gedetailleerd is, maar is het spelen zelf nog veel beter door de touch-gevoelig gebied op de achterkant van het ding.

Verschillende bronnen beweren dat de PlayStation Portable 2 eind volgend jaar moet gaan verschijnen, terwijl weer een andere bron meldt dat het nog lang kan duren voordat de handheld op de markt komt.

Het blijft echter nog onduidelijk of Sony weer met UMD-schijfjes gaat werken. Bronnen beweren dat Sony toch weer voor dezelfde techniek als de PSP go heeft gekozen, door middel van flash media ondersteuning.

Sony geeft uiteraard geen commentaar op dit gerucht.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer