Gerucht: PS4-productie verlengd vanwege PS5-tekorten

Geplaatst: 12 januari 2022 17:45

Het klinkt misschien een beetje als de omgekeerde wereld, maar als we Bloomberg mogen geloven is het waar. Sony zou de productie van PlayStation 4-consoles hebben verlengd om het tekort aan PlayStation 5-consoles op te vangen.

Het feit dat de PlayStation 5 lastig te verkrijgen is, is onder de meeste gamers wel bekend. Vorig jaar hoorden we al dat de PlayStation 5-tekorten langer aanhouden. Inmiddels is het 2022 en is het bemachtigen van een next-gen console nog steeds een drama. Ook Sony is hiervan op de hoogte en speelt daarom in op de situatie. Volgens Bloomberg zou Sony eigenlijk vorig jaar de stekker uit de productie van de PlayStation 4 trekken. Door de aanhoudende tekorten van de PlayStation 5 lijkt het er echter op dat het Japanse bedrijf aan fabrikanten heeft doorgegeven om de PlayStation 4 ook in 2022 te blijven produceren. De reden voor deze verlenging zou zijn om minder druk op de productie van de felbegeerde next-gen console te zetten. Ook zou dit moeten leiden tot betere deals met fabrikanten.

Heb jij al een PlayStation 5 kunnen bemachtigen? Zo ja, wat is dan je meest felbegeerde PlayStation-game van 2022? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Bloomberg
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord