Gerucht: Nintendo brengt deze zomer twee nieuwe Switch-consoles uit

Geplaatst:
Aangepast: 25 maart 2019 12:22

De Nintendo Switch vierde deze maand haar tweede verjaardag en daarom is het tijd voor vernieuwing. Nintendo brengt deze zomer daarom twee nieuwe Switch-consoles uit.

Volgens het internationale dagblad The Wall Street Journal komt Nintendo deze zomer niet met één, maar met twee nieuwe Switch-consoles. Volgens WSJ gaat het hier enerzijds om een variant met verbeterde hardware en anderzijds om een variant die goedkoper is dan het basismodel. De variant met verbeterde hardware gaat niet zo krachtig zijn als als de PlayStation 4 Pro of Xbox One X, maar levert wel betere prestaties. De goedkopere variant moet daarentegen de opvolger worden van de Nintendo 3DS handheldconsole. Deze goedkopere variant van de Switch heeft een beperktere functionaliteit om de prijs lager te kunnen houden. Zo ontbreekt volgens bronnen van WSJ de trilfunctionaliteit in de Joy-Cons. Volgens hardwareleveranciers en softwareontwikkelaars gaat het hier echter niet enkel om een krachtiger en een goedkoper model, maar wijken deze twee nieuwe varianten van de console in nog meer opzichten af van het basismodel. Wellicht krijgen we dan ook een geheel nieuw design te zien.

Deze twee nieuwe modellen van de Nintendo Switch worden naar verluidt tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd en verschijnen niet veel later al in de winkels.

Bron: The Wall Street Journal
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord