Check al onze gamescom content hier!

Gerucht: Nieuwe Wii in 2011

Komt er een nieuwe Wii in 2011? Volgens Yoichi Wada, voorzitter van Square Enix wel. Hij wist zelfs te vertellen dat de nieuwe versie van de Wii zeer sterk zal lijken op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Verder zal hij waarschijnlijk gebundeld zijn met een andere soort controller.

Maar dat is niet het enige dat Wada kwijt wou. Hij denkt namelijk dat de nieuwe controllers van de PS3 en Xbox 360 (Project Natal) weinig impact zullen hebben op de markt en op de verkoopcijfers.

Huidige game consoles hebben al veel functies: het zijn Blu-ray en DVD spelers, een netwerk terminal én een spelconsole. Vergeleken met deze drie pilaren zijn de (nieuwe) controllers zeer gelimiteerd. Dus, de impact zal waarschijnlijk maar gering zijn. Ze zijn slecht een toevoeging aan de game ervaring.

Wada zei nog dat hij Project Natal voor de Xbox 360 fantastisch vindt en hij denkt dat het de nieuwe standaard wordt. Daar voegt hij wel nog aan toe dat de nieuwe controllers waarschijnlijk een groter effect zouden hebben op de markt, als ze gebundeld worden met nieuwe games op de release. Maar, zegt hij, games die een motion controller gebruiken, zijn zeer moeilijk te ontwikkelen.

Wat verwachten jullie in een nieuwe Wii? Betere graphics? Meer motion control? Of zijn jullie het al lang beu om met jullie armen in de lucht te zwaaien?

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?