Gerucht: Komst PlayStation 5 en Xbox Series X vertraagd vanwege coronavirus

Geplaatst:
Aangepast: 16 maart 2020 23:19

Het kan toch zomaar zijn dat we nog langer op de next-gen consoles moeten wachten. Er is namelijk een kans dat de komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X vertraagd wordt vanwege het coronavirus.

Het coronavirus grijpt flink om zich heen en dat is ook te voelen in de game-industrie. Zo is onlangs onder andere het nieuws naar buiten gekomen dat de E3 niet doorgaat en is ook het Firstlook Festival afgelast. De pandemie heeft echter niet alleen gevolgen voor game-gerelateerde evenementen. Ook de productie van de next-gen consoles loopt gevaar. DFC Intelligence, een groep game-industrie analysten, voorspelt dat de komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X hoogstwaarschijnlijk uitgesteld wordt. Zij vermoedt dat een of beide consoles de releasedatum van deze kerst niet gaan halen vanwege het coronavirus. Het virus zorgt er namelijk voor dat de productie van een high-end next-gen console flink stagneert. Hierdoor kan het zijn dat Sony en Microsoft dus de geplande releasedatum van de nieuwe consoles niet gaan halen. Een ander scenario is dat beide consoles wel tijdens de feestdagen beschikbaar zijn, maar in veel kleinere hoeveelheden dan er vraag naar is en tegen een veel hogere prijs.

Vooralsnog staan de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X gewoon gepland voor de feestdagen later dit jaar.

Bron: Forbes
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord