Gerucht: Epic Games brengt Fortnite naar Google Play Store

Geplaatst: 10 december 2019 12:27
Aangepast: 10 december 2019 12:27

Binnenkort krijg je wellicht de kans om Fortnite gemakkelijk op je Android-telefoon te spelen. Epic Games wil Fortnite mogelijk naar de Google Play Store brengen.

Fortnite is een ontzettend populaire game die op bijna elk denkbaar platform te spelen valt. Sinds een tijdje is de game ook beschikbaar op mobiele apparaten. Het begon op iOS-apparaten, maar kort daarna werd Fortnite ook op Android beschikbaar. Fortnite is echter niet te vinden in de Google Play Store, zoals andere Android apps en games. In plaats daarvan hebben spelers een speciale apk moeten downloaden via de site van Epic Games. Hier gaat wellicht binnenkort verandering in komen. Volgens 9to5Google staat Epic Games namelijk op het punt om Fortnite aan te bieden op de Google Play Store. Dit heeft de ontwikkelaar tot nu toe nog niet gedaan, omdat ze anders een deel van de inkomsten uit in-app aankopen hebben moeten afstaan aan Google. Volgens bronnen van 9to5Google wil Epic Games dit omzeilen door een eigen betaalsysteem te implementeren. Dit is tegen de regels van Google en het is dan nog maar de vraag of Epic Games een uitzondering krijgt.

Fortnite is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en mobiele apparaten. Op Android-apparaten is de game voorlopig alleen nog maar beschikbaar via een apk. De toevoeging van Fortnite aan de Google Play Store maakt de installatie van de game een stuk eenvoudiger en veiliger.

Bron: 9to5Google
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord